Via Oostvoorne, Dordrecht en Nieuwkoop naar de Flevopolder

Wat is het toch bijzonder om op deze manier door Nederland te reizen. Echt, het is een veel diverser landschap als dat ik van te voren ooit bedacht had. Vanuit Zeeland ben ik via Oost Voorne naar Dordrecht gereden. Oost Voorne was wel een hele bijzondere plek. Enerzijds strand en duinen alsof je helemaal in “de natuur zit” maar dan wel met uitzicht op een horizon vol industrie, met de Maasvlakte aan de andere kant van het water!

Ook wel weer dynamisch, in elk geval onverwacht voor mij.

Vanuit Oostvoorne naar Dordrecht. Vriend kreeg vrijdag vakantie en reist twee weken gezellig met me mee. Enfin, als je ook maar een beetje zwerftocht met penselen denkt te gaan rijden, kun je Dordrecht met goed fatsoen natuurlijk niet passeren zonder e.e.a. vast te leggen in verf.

Al met al nog best een lastig onderwerp, die stad,…met al zijn perspectieven van gebouwen, water en scheepjes.

De mussen vielen van het dak, dus water en scheepjes was zo wie zo een goed onderwerp.

Ik posteerde me op de brug tussen de Aardappelmarkt en de Kuiphaven.

Kinderen gebruikten de haven als zwembad en sprongen als kikkertjes van de brug. Heerlijk,…!

Af en toe kwam er eens eentje kijken,… “sooooooo hé, dat is vet! Bent u al lang aan t verven??”

Deed me denken aan een school waar ik eens een muurschildering maakte en de kleintjes elke keer met een smoesje van “naar de wc moeten” kwamen kijken hoe ik vorderde. Een van die heerlijke bijdehandjes zei me; “ u bent een echte Schildernaar!”

Een ploeg Japanse toeristen met gids, kwam foto s maken van dit mooie historische plekje en legde mij en passant ook even vast. Leuke gesprekken,…ik gaf ze gelijk maar een kaartje zodat ze mij de foto’s konden ze me mooi de foto s toemailen. Mooi als “naslagwerk”.

Het Dordtse havenplaatje moet ik afmaken als ik weer voorbij de stad kom, of aan de hand van foto’s. De vakantie lokte en we moesten “op pad”.

Via Nieuwkoop gingen we uiteindelijk naar Lelystad (off all places,… biet direct een “toeristische bestemming” maar man wat een wijds landschap en wat zijn die Oostvaardersplassen speciaal!

De volgende stop is (het voormalige eiland!) Urk. Ben benieuwd naar die hoek van Nederland. Ik besef me dat ik minder van onze historie weet als dat ik dacht. Leuk om op deze manier te ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s