Richting het Noorden, vakantie.

Vriend had twee weken vakantie. Omdat hij “me heus niet overal in Nederland achteraan komt crossen” :-); ben ik toch ook vaak een weekend in Dordrecht. Alhoewel hij een weekend met de camper op een mooi plekje in de natuur ook niet als een straf ervaart!

Texel stond op t programma maar de planning die wij doorgaans maken is zo variabel als het weer. Texel (toch wel heel druk in het hoogseizoen) moest daardoor plaats maken voor West Friesland en Overijssel. Ook goed, Nederland is eigenlijk overal veel mooier als dat ik me realiseerde. Aldus togen we via de Nieuwkoopse plassen naar Flevopolder en Urk.

Wat een super leuk plekje is dat zeg! Een prachtig oud stadje, zó uit een toeristen folder geplukt. Een levendige en druk bezochte haven, met vissersschepen en plezierjacht. Waar de Urker mannen én vrouwen gezellig komen bijkletsen met elkaar. Een plek om met je schetsboek een dag te gaan zitten dat is zeker.

Een dag schetsen was natuurlijk niet gezellig voor vriend geweest, dus deze plek is met vele plekken die die 2 weken zouden volgen verdwenen in het laatje “Nog een keer heen”. Alhoewel ik toch even een paar schetsjes moest maken, Urk verbaasde me, zo schattig.

Via het Nationaal park de Weerribben en Hattem togen we naar Zutphen. Ook al een stukje wat ik in dat laatje ” Nog een keer terug” heb gedaan. De IJssel omhoog volgen naar Zwolle. Dat rivieren landschap is ademloos. Zee is mooi, maar rivierenlandschap beslist niet minder.

Ik ben nu twee en halve maand op pad.. Wat vind ik ervan? Mis ik mijn huis niet? Brengt t me wat ik ervan verwacht had?

Ik vind t nog steeds fantastisch, ook na tien weken mis ik mijn huis niet. Ja, 12 m2 zijn heel wat minder als de ruimte die ik thuis heb, maar ik ervaar t zo niet. Ik probeer Julia op plekjes te zetten waar ik vrij uitzicht heb, terwijl ik in mijn achtertuin na drie meter tegen een schutting kijk. Het voelt niet als krap en is beslist minder werk als een “huis met tuin” :-)!

Ik ga slapen met het ruizen van de bladeren in de bomen en wordt wakker met het gezang van een merel. Heel soms als het kouder is kan ik wel eens verlangen naar een douche zonder dat ik ervoor naar buiten moet (op een camping).

Grappig is dat ik merk dat ook in de camper je “huis” vanzelf vol dreigt te slippen met spullen. Jee, dat wil ik écht nooit meer. Wat heb ik dit voorjaar geruimd thuis en wat hád ik bizar veel dingen die ik nooit gebruikte.

Het tekenen en schilderen vind ik heerlijk. Zo simpel is het dus, ruimte en tijd afdwingen in je leven. Thuis gingen er soms weken voorbij zonder dat ik tot echt schilderen kwam. Het spijt me ontzettend dat ik door de beperkingen die mijn rug me biedt, niet lang achteren kan schilderen, maar ik besefte me gisteren ineens dat ik zonder die rugklachten dit hele project waarschijnlijk “op de lange baan” had geschoven omdat ik de zomer weer volgepland zou hebben met workshops en schildervakanties.

Zo heeft elk nadeel zijn voordeel.

Dit weekend terug naar Vianen voor een verjaardag en tandarts afspraak en wellicht het weekend naar Dord en verder aan mijn Dordrecht schilderij.

Komende weken richting het Oosten, inderdaad die IJsselvallei eens bekijken en in beeld vatten. Het schijnt wederom tropisch te worden dus een rivier binnen loopafstand kan best een goed idee zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s