(Bijna) in de sloot!!

Het plan voor deze week was om met Julia terug te gaan naar de IJsselvallei. Ik heb daar een paar prachtige plekjes gezien die echt vroegen om een plekje op t doek.

Vrijdag moest ik in Lexmond zijn voor een tandartsbezoek. Vanuit Lexmond over de binnenwegen naar Vianen gereden, waar ik een nachtje op de camperplaats stond.

Op een van die kleine weggetjes kwam ik stil te staan met een koppeling die vast zat. Geen beweging meer in te krijgen, niet in zijn 1, niet in zijn 2, maar nog wel in zijn achteruit. De ANWB gebeld en begrepen dat ik toch wel een paar uurtjes moest wachten op hulp. Ik stond op een vervelend punt; behoorlijk op de weg.

Achter me was een parkeerplek en omdat Juultje nog wel áchteruit wilde bedacht ik me dat ze daar heel wat veiliger stond. De dame in haar achteruit gezet en langzaam die kant op willen rijden. Ik voelde dat de kant van de weg instabiel was en wilde remmen, maar kreeg de koppeling niet meer ontkoppeld!

Julia slipte door, pontificaal de kant van de weg af. Voor ik het wist lag ik in een hoek van 45 graden in het riet. Ik schrok me wezenloos, ben nog nooit zo snel uitgestapt! Wauw, de camper stond op scherp! Ik zag haar zachtjes wiegen en stond doodsangsten uit.

Op een draf naar de dichtstbijzijnde boer gerend,… “Ik moet een trekker hebben! Help, help me want m’n huisje staat op scherp!!”

De boer kwam gelukkig snel met zijn trekker, maar bekeek het tafereeltje en zei dat het waarschijnlijker leek dat Julia zijn trekker ín de sloot zou trekken als ze omging, als dat hij haar erúit zou krijgen.

De takelwagen gebeld, die met allerlei kabels (onder andere aan de voor- aan de achteras én de trekker) mijn huisje uit de sloot wist te krijgen. Je kunt je geen voorstelling maken hoe opgelucht ik was!

Inmiddels was de ANWB gearriveerd (zag al helemaal voor me dat de goede man eerder was gekomen, en ik hem had moeten zeggen “Ik weet niet of je erbij kunt zo 😂?”.

De ANWB man heeft de koppeling in zijn twee kunnen krijgen en zo zijn we naar Sluiseiland gereden.

Daar heeft Julia geduldig staan te wachten tot er plek was in de garage (en dat is gelukkig vandaag!). Ik wilde niet onaardig zijn maar heb het toch niet samen met haar afgewacht.

De weersverwachtingen vertelde dat het 39 graden zou worden deze week en dat leek me zonder voorzieningen in de volle zon op een grote parkeerplaats al te dol.

Het weekend en deze dagen wederom in Dordrecht neergestreken.

Wel weer lekker aan mijn schilderij van Dordrechts Grote kerk verder kunnen werken. Dat dan weer wel,….;-)

Maar voor nu hoop ik toch dat mijn Juultje dit weekend zonder kuren weer verder gaat met me! Naar de IJsselvallei.

Een gedachte over “(Bijna) in de sloot!!

  1. Ooohhhh hemel, daar zijn mijn avonturen niets bij. Je schrikt je toch een ongeluk. Gelukkig veilig op Sluiseiland aan gekomen. Is alles weer in orde nu?? Ben je weer op pad??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s