Warm weer, wat heet,…heet!

Julia kon pas op donderdag bij de garage terecht. Het schijnt een hele klus te zijn om een koppeling te vervangen, de halve motor moet er voor uit elkaar gehaald worden. Dat betekende voor mij weer een weekje in “een echt huis”. Zowel lekker als niet lekker eigenlijk. De temperaturen liepen op tot 40 graden. Echt bizar en ongewoon weer voor ons kleine kikkerlandje.

In de huiskamer tikte de thermometer de 30 graden aan en dankzij een mobiele airco bleef de temperatuur op de slaapkamer op zolder -direct onder het dak- gelukkig hangen op zo’n 28 graden.

De keuze was of slapen met “hele dikke watjes in” en de airco aan, of slapen zonder airco, maar dat was eigenlijk zo goed als “niet slapen”.

Dan is t camperleven toch fijner. Daar gooi ik ’s nachts alle ramen tegen elkaar open (en krijg -dat dan weer wel- een hartverzakking als de gordijnen dan onverwachts zachtjes tegen me aan waaien ’s nachts!).

In elk geval koelt de camper ’s nachts dan wel af tot “buitentemperatuur”.

Maar overdag in de volle zon die soms niet te vermijden is, is veertig graden buiten, ook veertig graden binnen. Dat is warm, wat heet,… dat is heet!

Dan is “een echt huis” weer een betere keuze. Enfin,… ik had geen keuze, en was blij dat ik een weekje in Dordrecht kon blijven :-).

Vrijdag was Julia weer topfit en kon ik mijn reis vervolgen. Zoals gepland naar de IJsselvallei. Via Ede waar ik een paar dagen op de Ginkelse Heide bivakkeerde naar Doesburg. Een prachtig stadje, in een mooie omgeving.

Vandaag op “schetstocht” rondom Doesburg geweest en uiteindelijk beland in Angelo (off all places), waar ik prachtig uitzicht op de grote kerk van Doesburg had.

Schitterend, dat vraagt om “meer” en is mijn bestemming voor morgen. Schets staat al op t doek, eens kijken of ik Juliaatje dichterbij kan krijgen, zodat ik tussentijds een koud drankje kan nemen :-)!

En zeg nou zelf,… dat mooie camper-karretje vlak voor die achterste rode camper aan de kade, dat is toch absoluut en objectief gezien de aller aller aller leukste die erbij staat!!??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s