Herfst in de lucht, 4 maanden op pad!

Van de week op 1 september, bedacht ik me ineens; “Werkelijk,…ik ben op de kop af, vier maanden op pad vandaag!”

De tijd vliegt voorbij. Het vreemde is dat de tijd een heel ander perspectief krijgt. Aan de ene kant ál vier maanden op pad, aan de andere kant pás vier maanden.

Wat vind ik er van? Het camperen blijf ik heerlijk vinden. Ik was even in “het echte huis” in Vianen een paar weken geleden en pakte een lepeltje uit de la. Echt?! Heb ik daar echt 12 lepeltjes? Gek is dat, het leek me ineens bizar veel toe. Waarom zou ik er zoveel willen hebben? Hoeveel heb je er nodig om je koffie te roeren? Misschien klinkt het een beetje “soft” of “milieu goeroe”, maar ik moet als ik thuiskom echt nóg verder ontspullen. Ik wil dat niet meer. Zó veel bende om me heen, te veel werk en teveel zorg.

Dit leven is overzichtelijk, ik ben een stuk minder kwijt als voorheen en áls ik iets kwijt ben is het nooit ver weg :-D. En,… als bonus, ik heb in geen jaren zo veel kunnen schilderen. De rust is terug in mijn hoofd en hart.

Achtereenvolgens ben ik de afgelopen weken in Nuenen geweest waar ik een masterclass gevolgd heb, in Burgh Haamstede waar ik schildervakantie gaf en nu dan op schildervakantie op de Veluwe. Het lijken eerder maanden als weken. De dag dat ik de deur van de Langeweg achter me dicht trok en vol zin maar ook spanning aan mijn avontuur begon lijkt me haast een jaar geleden.

De herfst komt langzaam in de lucht. De nachten worden kouder en mijn Juliaatje is ’s morgens best fris als ik opsta. Het weer is onbestendig geworden.

In het landschap verdwenen gaandeweg mijn tocht, de zachte tonen van de lente. Na de warme kleuren van de zomer, wordt er nu plaats gemaakt voor oker en zelfs af en toe zachte roodbruine tinten in de bomen.

Ik blijf het onveranderd mooi vinden buiten, alhoewel ik ook eerlijk moet zeggen dat de hele grijze dagen me eerder motiveren om “oud” werk af te maken als “nieuw” werk te beginnen 😉

Boodschappen doen voor de goegemeente op de Veluwe. Ik trek altijd best veel bekijks bij de kassa met die twee volle karren 🙂

Herfstkleuren bij kasteel Cannenburgh
Aquarel studie van de heide
Aquarel studie van de heide
Aquarel papier gekleurd met thee. In ultramarijn, gebrande omber en wit tonen van acryl ingevuld. Nabijgelegen boerderijtje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s