Het leven is goed in het Brabantse, eh…Limburgse land

Na de Veluwse schildervakantie heb ik t weekend “bijgetankt” in Vianen. Althans, voor zover mogelijk want de vrijdag had ik een opening van een expositie in “Het Meisjeshuis” in Delft waaraan ik meedoe (Delft-Vaassen,.. bést wel een eind!)

Na de opening naar Nieuwegein terug gereden en heerlijk gegeten met zoons en schoondochters. Julia geparkeerd op een achteraf gelegen P van een café achter het huis van mijn oudste. Rond elf uur kwamen we t restaurant uit en zetten de heren me weer af bij “mijn huisje” op de P van t café.

“Daar kun je best slapen mamma, daar komt niemand!” Eh,… en hoezo die herrie dan? “Ah, dat is een feestje in t café maar als je slaapt merk je daar niets van!”

Toch maar doorgereden naar de camperplaats in Vianen. Werkelijk die kinderen houden me toch echt voor stoerder als dat ik ben :-)!

De zaterdag besteed aan het inbouwen van een nieuwe kraan in Julia (dank je wel Frits) en het zoeken van mijn telefoon die niét in mijn tas,…niét bij de Praxis,…niét in het huis van Frits lag (die al op weg was naar een feest in Drenthe,… dank je wel Wim voor het brengen van Frits sleutel). Maar uiteindelijk tussen de bank en de achterwand bleek te liggen in mijn eigen campertje. (Ik zei toch, áls ik al iets kwijt ben is het nooit ver weg!).

Zondag voorbereiden voor Limburg en op pad naar Hombourg. Wat is dat toch een bijzondere streek dat Limburgse Heuvelland. Echt een stukje buitenland in Nederland. Taaltechnisch ook trouwens. Ik was zondag aan het wandelen in het Vijlense bos, en wist niet goed of ik zo wel weer bij de camping kwam. Ik kwam een Limburgse heer tegen en vroeg hem of ik zo goed liep naar die en die camping. Hij heeft het me haarfijn uitgelegd, maar ik verstond er niet veel van.

Op goed geluk maar achter zijn handgebaren aan gelopen, en gelukkig niet ál te ver verdwaald.

Op de camping werd ik ’s avonds nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Zo vanuit de camper. Cadeautje…

En zo startte een mooie midweek schildervakantie in Limburg. We hadden schitterend weer en een hele gezellige groep die prachtige werken gemaakt heeft. Maar met betrekking tot de schildervakanties ben ik er nu toch ook -na drie weken achter elkaar- wel weer even klaar mee en blij dat ik zelf de kwasten weer op kan pakken!

Uitzicht richting Vaals Aquarel op glad papier 20×28 cm
Uitzicht op de maisvelden Aquarel op grana fino papier 20 x 28 cm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s